Kook mee met MAX: rigatoni met paddenstoelen en salie-botersaus
Publicatiedatum: 4 september 2025
Pasta is er in vele soorten. Van spaghetti, fusilli tot rigatoni. Allemaal pasta, maar elke pasta heeft zo zijn gebruik. Hoe dat zit is hier te lezen. Sandra gebruikt voor haar gerecht rigatoni, rechte buisjes. Ze maakt er gebakken champignons en salie-botersaus bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram rigatoni
- 400 gram kastanjechampignons
- olijfolie
- 1 sjalot
- 10 blaadjes verse salie
- 40 gram roomboter
- 100 gram spinazie
- peper, zout
- 40 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rigatoni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de champignons in dunne plakjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Pel en snipper de sjalot. Voeg toe en fruit de sjalot circa 2 minuten. Snijd de salie in reepjes en voeg samen met de boter toe. Voeg de spinazie toe en verwarm tot de spinazie is geslonken.
Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Voeg een scheutje van het kookvocht toe en verwarm kort. Voeg de pasta toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Rasp er wat Parmezaanse kaas over.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



