Shoarma van rodekool

Shoarma van rodekool

Wie zin heeft in een broodje shoarma, maar dan zonder vlees, zit met dit recept goed. Het vlees wordt vervangen voor rode kool. Door de kool flinterdun te snijden en te bakken, behoudt hij zijn stevige bite. Mounir serveert er friet van knolselderij bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine knolselderij
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 kleine rodekool
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels hummus

Bereidingswijze:

Schil de knolselderij en snijd in frietvorm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 30 minuten.

Meng de 4 specerijen in een kommetje. Snijd de halve rodekool in flinterdunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de rodekool circa 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het specerijenmengsel toe en bak nog circa 2 minuten.

Maak de pitabroodjes eventueel een beetje vochtig, leg ze naast de knolselderij in de oven en verwarm circa 4 minuten.

Pel en hak de knoflook. Meng in een kom de yoghurt met de knoflook en peper en zout. Voeg een scheutje olie toe en pers naar smaak wat citroensap boven de kom. Roer goed door.

Snijd de pitabroodjes open, maar laat nog een stukje aan elkaar. Besmeer de broodjes met hummus en verdeel de rodekool over de broodjes. Lepel er wat knoflooksaus over en serveer met de knolselderij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie