Corsica en Sardinië

We zijn er Bijna! in 2023 naar Corsica en Sardinië

De eilanden Corsica en Sardinië staan op het programma in een nieuwe serie We zijn er Bijna!. Omroep MAX-presentatrice Martine van Os pakt voor de 12e keer haar koffers voor een nieuwe groepskampeerreis. Deze keer over de Franse en Italiaanse eilanden in de Middellandse Zee. De 6-delige serie is te zien vanaf dinsdag 15 augustus om 21.20 uur bij MAX op NPO 1. Bekijk hier de eerste beelden.

19 echtparen en 1 alleenreizende

De georganiseerde trektocht van 32 dagen begint dit jaar in de buurt van de Italiaanse havenstad Livorno. Op deze camping ontmoeten de deelnemers elkaar voor het eerst. Dit seizoen van We zijn er Bijna! bestaat de groep uit 18 echtparen, 2 buurvrouwen en 1 alleenreizende man: Koos. Hij gaat mee als assistent reisleider. Zelf zegt hij hierover: “Ik ben van de afdeling improvisatie, dus ik sta klaar voor alles wat niet gepland is en waar mensen hulp bij nodig hebben.” Koos biedt op deze manier al 17 jaar met name technische hulp bij ongelukken tijdens georganiseerde kampeerreizen. Zijn vrouw Anne-Mieke blijft thuis: “Zij weet hoe leuk ik dit vind en ze gunt me dit jaarlijkse uitje”, aldus Koos. Aan zijn voorbereidingen zal het niet liggen: zijn fourwheeldrive camper ligt vol met gereedschap, moeren, boutjes, kabels en brandblussers.

Primeur

Primeur dit jaar zijn 2 extra gasten in de groep: Sita en Nola. Deze labrador en bordercollie mogen met hun baasjes mee op reis. Voor Hans en Nel gaf het de doorslag om voor deze reis te kiezen: “Als Sita niet mee zou mogen, dan zouden wij ook niet gaan.” De reis van 32 dagen begint met een overtocht per ferry naar Bastia, de grootste havenstad van Corsica. Via de ruige noord- en westkust van het Franse eiland reist de groep in 13 dagen naar Bonifacio in het zuiden, waar de overtocht naar Sardinië wordt gemaakt. Op dit Italiaanse eiland trekt de groep in 20 dagen langs campings met stille stranden en diepblauwe zee.

Aflevering 1

In de 1e aflevering maken we kennis met Gerard en Giesela. Naast dat zij ervaren reisleiders zijn, gaan zij ook regelmatig op pad als Europese campinginspecteurs. Ook zien we oude bekenden van 10 jaar geleden. Japik en Jelly uit Friesland reisden toen met We zijn er Bijna! mee door Roemenië en Bulgarije. Volgens Japik is er, behalve 10 jaar ouder worden, helemaal niets veranderd. Verder maken we kennis met Brenda en Renée, 2 buurvrouwen. Brenda trok vroeger samen met haar man in hun camper door Europa; Renée en haar echtgenoot maakten vooral lange reizen door Azië. De vrouwen leerden elkaar als buurvrouw kennen na het overlijden van hun mannen en werden vriendinnen. Ze besloten samen het groepskampeeravontuur aan te gaan en rijden met de groep mee in de camper van Brenda, maar slapen doen ze apart. Daarvoor kocht Renée vlak voor de reis een kruiptentje.

We zijn er Bijna!, vanaf dinsdag 15 augustus 2023, om 21.20 uur bij MAX op NPO 1.

Geef een reactie