Duur 01:44
Gepubliceerd op 19 juli 2017

We zijn er Bijna!: een terugblik

Het is bijna zover: de start van het nieuwe seizoen van We zijn er Bijna! Dit jaar voert de reis naar Ierland. Maar voor het zover is blikken we met Ben, Kitty, Ed, Ria, Wim, Emmy, Ad en Greet terug op eerdere reizen. Zij weten wat de reisbegeleiders Lei, Ans, Cees en Janny te wachten staat. 

Ben en Kitty

In 2012 gaat de reis van We zijn er Bijna! naar Andalusië. Ben en Kitty zijn dan de technische begeleiders. “We hebben veel positieve reacties gehad”,  aldus Ben. Een van de memorabele momenten waar zij nog regelmatig iets over te horen krijgen is het eieren koken. Voor het Moederdagontbijt zou Kitty 50 eieren koken, maar dat wilde maar niet lukken. “Zelfs als ik nu nog bij de Albert Heijn kom zeggen ze nog wel eens ‘vergeet je de eieren niet?'”, aldus Kitty.

Ed en Ria

In 2014 gaat de reis naar Sicilië. Ed en Ria zijn dat jaar de toeristisch begeleiders van de reis. Ed heeft vooral bijzondere herinneringen aan Potzuoli. “Dat we daar in de krater stonden en ’s avonds een wandeling door de krater hebben gemaakt. Dat vond ik heel bijzonder. ” De Edna was letterlijk een hoogtepunt. Het was hoog en koud, maar de hele groep loopt de tocht uit.

Wim en Emmy

Technisch begeleiders van de reis naar Sicilië zijn Wim en Emmy. “Ik heb het als heel positief en gezellig ervaren”, aldus Emmy. Wim heeft zich vooral verbaasd over hoe een uitzending tot stand komt. “Ongelooflijk dat er soms een dag gedraaid wordt voor een paar minuten uitzending.” Een onvergetelijk moment is de scene met de portofoon. De communicatie loopt wat stroef… wie is nou de laatste Emmy?

Ad en Greet

We zijn er Bijna! trekt in 2015 naar Griekenland. Ad en Greet zijn die reis de toeristische begeleiders. Athene en de Acropolis maken diepe indruk op de reizigers. “Maar we hebben vooral ook vreselijk veel gelachen met elkaar. Dat vond ik heel fijn”, aldus Greet. Een ander bijzonder moment is het speeddaten. Door Ad en Greet in het leven geroepen om elkaar beter te leren kennen.

We zijn er Bijna! gaat maandag 31 juli 2017 van start om 21.25 uur op NPO 1. Bekijk de route door Ierland. De reisbegeleiders van de reis naar Ierland, Ans en Lei en Cees en Janny, stellen zich in een interview aan u voor.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer