Duitsland

Wateroverlast in Duitsland

Regenval in het oosten van Duitsland heeft ervoor gezorgd dat hier behoorlijke wateroverlast is ontstaan. Vooral in de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt en Thüringen zijn de problemen groot.  Ook de populaire vakantieregio Harz heeft het zwaar te verduren.

Lagedrukgebied Alfred

In 2 dagen tijd is in sommige gebieden wel tot 17 centimeter regen gevallen. Dit komt door het lagedrukgebied Alfred dat al enige tijd boven Duitsland ligt. De verwachting is dat Alfred nog wel even blijft waar hij is, dus het is niet uitgesloten dat er nog meer regen valt. Momenteel staan er op verschillende plekken straten blank en zijn er in de stad Goslar al een hotel en een tehuis voor ouderen geëvacueerd. Het treinverkeer ligt hier ook stil. De schade loopt inmiddels al in de miljoenen.

Gevolgen voor toeristen

De regenval is vervelend voor de plaatselijke bevolking, maar ook voor de toeristen. Duitsland is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders en de deelstaten waar het weer het slechtst is, worden veel bezocht door landgenoten. Hierdoor zijn niet alle steden en dorpen evengoed bereikbaar en begaanbaar. Ook in de hoofdstad Berlijn regent het veel, wat nadelig kan zijn voor mensen die een stedentrip maken. Op videomateriaal is te zien hoe de riolen in sommige gedeeltes van de stad overstromen.

De regenval heeft ook effect op de waterstand en stroming van rivieren, waardoor hierin zwemmen erg gevaarlijk kan zijn. Ook mensen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming verder in Europa, moeten door de getroffen Duitse regio’s. Of zij last zullen hebben van de vele regenval, is nog onduidelijk.

(Bron: ANP, Mitteldeutscher Rundfunk)

Geef een reactie