Veel files op de Europese wegen

Gaat u het weekend van 23 juli 2016 de weg op? Wees dan gewaarschuwd, want er worden veel files op de Europese wegen verwacht. In Frankrijk, Duitsland en Zwitserland moet u rekening houden met lange files, waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Gotthardtunnel

Voor vrijdag 22 juli verwacht de VID een file voor de Gotthardtunnel . Vanwege de drukte zal de file tot ver in de zaterdagavond duren. Mensen die toch voor de tunnel in de file belanden, moeten rekening houden met een wachttijd van 2 tot 3 uur, aldus de VID.

Werkzaamheden

In Frankrijk verwacht de VID op zaterdag rond het middaguur ongeveer 500 kilometer file. In Duitsland wordt op meer dan 500 plaatsen gewerkt aan de weg. Dit veroorzaakt behoorlijk wat files. Vooral op de vrijdag en zaterdag.

De ANWB verwacht veel vertraging in Oostenrijk op de A11 naar Slovenië bij de Karawankentunnel. Ook wordt grote drukte verwacht op de Brennerpas, de bergpas op de grens tussen Oostenrijk en Italië. In België krijgen vakantiegangers die via Luik naar het zuiden rijden te maken met files en omleidingen wegens wegwerkzaamheden.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord