wintersport

Op wintersport? Neem dan genoeg eten en warme dekens mee

In navolging van de regio Zuid krijgen nu ook noord – en midden-Nederland op 23 februari 2018 voorjaarsvakantie. Dat betekent dat er veel mensen richting de wintersportgebieden trekken en daardoor ontstaan er lange files. Files die niet zonder risico zijn, benadrukt het Rode Kruis.

Goed voorbereid op pad

Wie lang in de file moet staan in een ijskoud gebied, loopt volgens het Rode Kruis de kans om onderkoeld te raken in de auto. Daarom adviseert de organisatie automobilisten die richting Oostenrijk. Zwitserland, Frankrijk of Duitsland trekken genoeg eten, drinken en vooral ook warme dekens mee te nemen tijdens de reis. ’s Nachts kan het wel -20 worden en overdag daalt het kwik op sommige plaatsen naar -12. Vooral in Oostenrijk en Zwitserland is dit het geval.

Minder druk dan vorige weekeinden

De verwachting is dat er in het weekeind van 23 en 24 februari 2018 zo’n 450.000 Nederlanders naar de besneeuwde delen van Europa trekken. In de voorgaande weekeinden zijn dit er volgens de ANWB meer, maar omdat het zo koud wordt kunnen de files grote impact op de reizigers hebben.

Hier staan de files

Gaat u op 23, 24 of 25 februari naar de sneeuw? Lees dan ons artikel Drukte richting wintersportgebieden. Hierin wordt uitgelegd op welke wegen u de langste files kunt verwachten.

(Bron: ANWB, NOS, Rode Kruis)

Geef een antwoord