dienstregeling ns

Veel drukte op het spoor vanwege nieuwe dienstregeling NS

Op zondag 11 december 2016 is de nieuwe dienstregeling van start gegaan. Het zorgt vandaag voor veel drukte op het spoor. Het is volgens de NS wennen voor zowel de reiziger als het spoorbedrijf zelf.

Klachten

Rond 9.15 uur had de NS 700 klachten binnen gekregen. Vooral via social media kwamen er veel vragen en klachten binnen. Een woordvoerster vertelt: We hebben iedereen ingezet. Het is heel erg druk. Uitgelopen werkzaamheden en de mist en gladde sporen zorgden voor problemen. Maar het was wel beheersbaar.”

Reisadvies

Veel mensen hebben zondagavond nog informatie over de dienstregeling opgevraagd. Het ging om 7 miljoen reisadviezen. “Dat is een absoluut record. Al zijn dit niet 7 miljoen mensen, want veel reizigers vragen meerdere adviezen. Maar we zagen zondag overdag al dat veel mensen ns.nl en de NS Reisplanner raadpleegden.”

Meldpunt

Rover, de vereniging van OV-reizigers, voor OV-reizigers, roept reizigers op hun ervaringen met de nieuwe dienstregeling, zowel positief als negatief, via een speciaal meldpunt in te dienen. Hiermee willen zij de grootste knelpunten en verbeteringen in kaart brengen, om de knelpunten er de komende jaren uit te krijgen,

(Bron: ANP)

Geef een reactie