treinverkeer

Geen treinverkeer tussen Den Haag en Rotterdam

Treinreizigers die gebruik maken van het traject Den Haag – Rottterdam moeten tot zeker 20 augustus een alternatieve route of vervoersmiddel kiezen. Dit omdat ProRail tussen deze 2 steden aan het spoor werk.

Geen (direct) treinverkeer

Het spoorinfrastructuurbedrijf legt tussen tussen Rotterdam en Delft 5.000 nieuwe dwarsliggers neer, dit zijn de dragers van de spoorstaven. Tussen Den Haag Laan van Nieuw-Oost Indië en Delft worden 1600 dwarsliggers en een zogeheten kruiswissel vervangen. Totdat deze werkzaamheden klaar zijn kan er gebruik gemaakt worden van de bussen die worden ingezet tussen de Hofstad en Rotterdam. Goed om te weten is dat deze niet stoppen op station Den Haag Holland Spoor en Delft Zuid. De bus gaat wel langs Den Haag Moerwijk, Rijswijk, Delft en Schiedam. Liever niet met de bus? Dan kunt u ook gebruikmaken van de RandstadRail tussen Den Haag Centraal Station en Rotterdam Centraal Station. Dit is een snelle metroverbinding, waardoor de reis tussen de 2 steden slechts 30 minuten duurt. Per trein omreizen via Gouda is overigens ook mogelijk.

Moerdijkburg

Daarnaast is er ook nieuws over de Moerdijkbrug. Deze brug is de belangrijkste spoorverbinding tussen Zuid-Holland en de zuidelijke provincies. Hierdoor is het een tijdje veel lastiger om vanaf Rotterdam naar steden als Breda te reizen, maar deze hinder is nu dus voorbij.

(Bron: ns.nl, ANP, Algemeen Dagblad)

Geef een reactie