Toch nog even naar de zon

Het koude weer in Nederland van de afgelopen dagen zorgt voor een ware run op zonvakanties. Veel Nederlanders willen in de meivakantie toch nog even naar de zon.

Veel belangstelling voor last-minutes

Volgens reisorganisatie TUI is er de afgelopen dagen vooral veel belangstelling voor de last-minutes. Ook vakanties naar Turkije worden gewoon geboekt. Door de angst voor aanslagen werden er de afgelopen tijd veel minder vakanties naar de Turkse zon geboekt dan vorig jaar, maar mensen lijken hun terughoudendheid nu te laten varen.

Geen zorgen

“Mensen willen vanwege het frisse weer hier in Nederland graag naar de zon. De zorgen over Turkije en eventuele aanslagen verdwijnen dan toch snel uit hun hoofd. Turkije heeft nu eenmaal een mooi aanbod van mooie resorts voor een goede prijs. De Turkse Rivièra rondom Antalya blijft populair. Het is wel een uitdaging om te boeken, want iedereen wil nog weg, maar heel veel zit al vol”, aldus een woordvoerster van TUI.”

Onvlucht de kou

Ook reisorganisatie Thomas Cook merkt dat de vraag naar last minute vakanties deze week groter is dan normaal in deze periode. “We horen van veel mensen die telefonisch een boeking bij ons maken dat ze het koude weer willen ontvluchten”, aldus de reisorganisatie. “Vooral Turkije en Griekenland zijn geliefd. Er zijn goede temperaturen, het is betaalbaar en er is nog plek!”

Gaat u deze meivakantie nog naar de zon?

Geef een reactie

Reactie