Tanken

Tanken fors duurder in de populairste vakantielanden

Het is vaak iets om naar uit te zien, tanken in het vakantieland. Dit valt in de meeste gevallen gunstiger uit dan hier in Nederland. Helaas gaat daar iets in veranderen. In de 12 bij Nederlanders populairste vakantielanden is tanken dit jaar gemiddeld bijna 14 procent duurder dan voorgaande jaren.

Italië, Portugal en Frankrijk na Nederland het duurst

De vakantie-uittocht gaat dit weekend van start en het loont de moeite om te bekijken waar u nog relatief goedkoop uit bent. Het ‘goede’ nieuws is dat over de grens tanken gemiddeld nog steeds minder duur uitvalt dan in Nederland. Na Nederland zijn Italië, Portugal en Frankrijk het duurst. In Nederland betaalt u gemiddeld 1,75 euro. Bij de nummers 2 tot en met 4 is dat tussen 1,54 tot 1,68 euro.

Oostenrijk en Luxemburg

Er zijn echter nog landen waar tanken beduidend goedkoper blijft. In de goedkope landen Oostenrijk en Luxemburg zijn de prijzen ook gestegen, maar minder hard. Als u op weg naar Italië nog in Oostenrijk tankt kunt u tientallen euro’s besparen. Gemiddeld betaalt u er 1,29 euro per liter. Luxemburg is met 1,26 per liter zelfs nog iets goedkoper.

Aan de opbouw van de benzineprijzen in Nederland en de vakantielanden hebben wij in een vorig artikel aandacht besteed.

(Bron: ANP, ANWB)

Geef een antwoord