Schoenen uittrekken

Schoenen uittrekken in het vliegtuig, wel of niet doen?

Op een lange vlucht schoenen uittrekken kan comfortabeler zijn. Er zitten echter niet alleen maar voordelen aan.

Niet overal even schoon

De belangrijkste reden om de schoenen tijdens de vlucht aan te houden, is dat het vliegtuig niet overal even schoon is. Natuurlijk wordt ervoor gezorgd dat tapijt wordt gestofzuigd en plakkerige oppervlakken worden afgenomen. Maar na elke vlucht de vloeren grondig reinigen zit er niet in. Helemaal af te raden is het om op sokken of blote voeten naar de wc te gaan. Ten 1e moet u hiervoor door het pad lopen en ten 2e moet u op de vloer van het toilet staan. Die is bij het begin van de reis misschien nog schoon, maar naarmate de uren verstrijken, niet meer. Een natte vloer betekent echt niet altijd dat er alleen maar water op ligt, er kan ook urine op terecht gekomen zijn…

gedragsregels vliegtuig
Lees ook: 5 x ongeschreven gedragsregels in het vliegtuig

Knellende schoenen

Een andere reden om de schoenen liever aan te houden, is dat de voeten tijdens een vlucht wat uitzetten. Het kan dan lastig zijn om ze dan aan het eind van de vlucht weer aan te krijgen. Al zal dat met comfortabele schoenen overigens wel meevallen. U kunt er ook voor kiezen om instapschoenen te dragen. Die kunt u tijdens de vlucht snel aan- en uitdoen. Dus ook bijvoorbeeld om even naar de wc te gaan. Een laatste reden om de schoenen niet uit te trekken, is dat de temperatuur tijdens een vlucht flink kan wisselen. Als u in slaap valt met uw schoenen uit, kunt u dan weleens wakker worden met verkleumde tenen.

Extra paar sokken

Wilt u toch graag uw schoenen uittrekken in het vliegtuig? Neem dan een extra paar sokken mee, die u aan het einde van de vlucht kunt uitdoen. Dan kunt u die hygiënisch in een zakje meenemen. Zo blijven uw voeten of andere sokken schoon en kunt u die gewoon weer in uw schoenen steken. Ook valt u andere reizigers minder lastig met eventuele onfrisse geurtjes die van uw voeten vrijkomen.

(Bron: Libelle, Business Insider, Happy Flights, Elle, Tips en weetjes. Foto: MsEmerald/Shutterstock.com)

Geef een reactie

Reactie

    Margeaux says:

    Dit las ik onlangs op een andere site! ‘ Een oud-stewardess verklaart echter dat je dit beter niet kunt doen. Noodlanding:
    Schoenen zijn namelijk essentieel wanneer je het vliegtuig tijdens een noodsituatie moet verlaten, ook al staat dit niet in de flight safety-informatie. Wanneer je het vliegtuig na een noodlanding probeert te verlaten, bestaat de kans dat je door metalen brokstukken, glas en misschien zelfs vuur moet heenlopen. Probeer dat je maar eens voor te stellen op je blote voeten! ‘