Schiphol

Schiphol breekt eigen record

Schiphol begroet op maandag 31 juli 2017 een recordaantal passagiers. Er reizen op deze dag ruim 230.000 mensen via de luchthaven. Nooit eerder zijn dit er zoveel. De zomervakantie is de reden van de drukte.

Steeds meer bezoekers

Schiphol registreert al enige jaren een stijgende lijn in het aantal passagiers. Zo verwelkomt de luchthaven in 2016 ruim 9 procent meer passagiers dan in 2015. 2017 lijkt een nieuw recordjaar te worden: alleen al in het eerste kwartaal van 2017 reizen er meer mensen via Schiphol dan in de eerste 3 maanden van 2016. Dit maakt de Amsterdamse luchthaven tot de snelst groeiende in Europa en de op 2 na drukste. Alleen Heathrow in Londen en Charles de Gaulle in Parijs worden door meer reizigers bezocht.

Maatregelen

Al deze nieuwe reizigers zorgen in de meivakantie van 2017 voor veel problemen. De directie is niet voorbereid op de grote hoeveelheid bezoekers, waardoor er te weinig personeel is en er grote vertragingen ontstaan. Vooral voor de paspoortcontrole staan mensen lang in de rij. Tientallen reizigers missen hun vlucht. Dit levert veel kritiek op, waarop Schiphol antwoordt met het inzetten van meer personeel. Ook wordt er een test gestart met zogenoemde trolley-loze doorgangen bij de veiligheidscontrole. Veel mensen nemen deze koffertjes mee als handbagage en dit zorgt voor extra wachttijd. Passagiers die alleen een kleine tas meenemen als handbagage, worden nu van de personen met trolleys gescheiden zodat de doorstroom vloeiender is.

Tips

Door de nieuwe maatregelen hoeven reizigers minder lang te wachten, maar op echte spitsdagen, zoals maandag 31 juli, moeten zij wel rekening houden met de drukte. Het advies is dan ook om zeker 2 (Europese vluchten) of 3 uur (intercontinentale vluchten) van tevoren aanwezig te zijn op het vliegveld. Meer tips voor het soepel laten verlopen van uw vliegreis via Schiphol vindt u op deze informatiepagina op hun site.

(Bron: ANP, NRC, de Volkskrant)

Geef een reactie