Rotterdam in trek bij toeristen

Met prachtige musea, moderne architectuur, de Euromast en de Markthal heeft Rotterdam voor ieder wat wils en dat is te merken aan het toenemende toerisme.

Hotelovernachtingen

Niet alleen dagjesmensen bezoeken Rotterdam, velen blijven ook graag een nachtje. Het aantal hotelovernachtingen ligt in 2015 6 procent hoger dan het jaar ervoor. In totaal worden er bijna 1,6 miljoen nachten geboekt, door 969.000 hotelgasten. Verreweg de meeste bezoekers (55 procent) komen uit eigen land. Duitsers en Britten zijn goed voor elk 7 procent en de Belgen vormen 5 procent van de hotelgasten. De Rotterdamse economie profiteert ook mee van het toenemende toerisme.

Nieuwe blikvanger

Vanaf half mei tot half juni krijgt Rotterdam er nog een trekpleister bij: een gigantische trap met 180 treden. De blikvanger bij het stationsplein is een knipoog naar 75 jaar wederopbouw van de stad, dat dit jaar wordt gevierd met de manifestatie Rotterdam viert de stad! De trap wordt 29 meter hoog en 57 meter lang en burgemeester Ahmed Aboutaleb opent hem op 16 mei officieel. Vanaf het bouwwerk zijn de havenkranen, de nieuwe stad, Noord en Blijdorp te zien.

Geef een reactie

Reactie

    ineke18 says:

    Wij wonen sinds 5 jaar in Rotterdam, voorheen 40 jaar in Zeeuwsvlaanderen. En inderdaad wij vinden Rotterdam een heerlijke stad. Ontzettend veel te doen en te zien. Ook kun je er veel lekker eten in gezellige restaurant.Ook kun je overal komen met het openbaar vervoer. De markt en de markthal zijn de moeite waard.