hotelovernachting

Hotelovernachting in Nederland stuk duurder

Een hotelovernachting in Nederland is uitgegroeid tot een kostbare aangelegenheid. In 2016 steeg de prijs van een overnachting met 8 procent.  Gemiddeld kost een hotelovernachting 108 euro per nacht. Dat meldt het economische bureau van ABN AMRO. Zij voorzien dat de prijzen dit jaar alleen maar verder zullen stijgen. 

Verschillen per regio

De prijs voor een overnachting is in de afgelopen 20 jaar niet eerder zo hard gestegen als het afgelopen jaar. Een hotelkamer kost gemiddeld 104 euro per nacht. Dit varieert van 88 euro voor een 3-sterrenhotel tot 208 voor een 5-sterrenaccommodatie. De verschillen per regio zijn groot. In Amsterdam bent u aanzienlijk meer kwijt dan bijvoorbeeld steden als Utrecht, Rotterdam en Maastricht.

Stijgend aantal toeristen

De stijging van de prijzen heeft alles te maken het het stijgend aantal toeristen dat Nederland aandoet. In 2012 ontving Nederland 21 miljoen hotelgasten.Vorig jaar waren dat er 26  miljoen. De meeste toeristen bezochten Amsterdam, maar ook Rotterdam neemt in populariteit toe.

Investeren

Het aantal toeristen mag dan zijn toegenomen, de hoeveelheid hotelkamers is de afgelopen jaren niet evenredig gegroeid. Daardoor zitten hotels vaker vol. Volgens de bank zijn er veel bouwplannen en is er zelfs interesse van investeerders uit het buitenland om op de Nederlandse hotelmarkt uit te breiden. De gunstige economische omstandigheden zorgt ook in 2017 naar verwachting voor een stijging van het aantal hotelbezoeken.

(Bron: ANP)

Geef een reactie