Duur 03:06
Gepubliceerd op 5 februari 2018

Rotterdam steeds populairder onder toeristen

Rotterdam heeft in 2017 een recordaantal toeristen getrokken. In totaal doen in dat jaar 1,1 miljoen mensen de stad aan en worden er 1,8 miljoen hotelovernachtingen geboekt. Dat is 10 procent meer dan in 2016.  

Uit binnen- en buitenland

De meeste toeristen die Rotterdam bezoeken, komen uit Nederland, maar de havenstad weet ook de aandacht van buitenlandse bezoekers te trekken. Zo is het een geliefde stad onder Duitsers, Engelsen en Belgen. Uit cijfers van de gemeente blijkt dat zij vooral afkomen op de culturele bestemmingen in Rotterdam. Het museum Boijmans van Beuningen is de populairste attractie, samen met de Kunsthal Rotterdam en het Maritiem Museum.

Naast de musea, trekken ook de andere attracties in de stad veel bezoekers. Het populairste is dierentuin Diergaarde Blijdorp, gevolgd door de Euromast en botendienst Spido.

Reden van stijgende populariteit

Waarom Rotterdam zo populair is, is niet met zekerheid vast te stellen. Het is echter wel zo dat steeds meer internationaal bekende reisgidsen de stad noemen, wat vooral de nieuwsgierigheid van de buitenlandse bezoeker aanwakkert.

Amsterdam

Overigens is Amsterdam nog steeds de populairste Nederlandse bestemming onder (buitenlandse)toeristen. Er komen hier zelfs zoveel mensen dat de gemeente heeft besloten de bouw van nieuwe hotels in het stadscentrum te verbieden. Er mogen alleen nog hotels bijkomen in de overige wijken. In Rotterdam is nog wel ruimte voor groei.

Hallo Nederland besteedt op 5 februari 2018 aandacht aan dit onderwerp. U ziet Hallo Nederland elke werkdag om 17.30 uur op NPO 2.

Komt u graag in Rotterdam?

(Bron: NOS, ANP)

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer