berlijn

Reisorganisaties bieden oplossingen voor ongeruste reizigers Berlijn

De schrik zit er behoorlijk in na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. Reisorganisaties zoeken naar oplossingen voor reizigers die de komende dagen een reis naar Berlijn geboekt hebben of geven de mogelijkheid kosteloos om te boeken of te annuleren.

Veilig?

Neckermann Reizen en Vrij Uit bieden de mogelijkheid kosteloos om te boeken of te annuleren aan mensen die de komende 3 dagen met hen naar Berlijn zouden reizen. Een woordvoerster van TUI Nederland, TUI België en Kras liet weten dat voor ongeruste klanten een oplossing wordt gezocht. TUI en Kras (150 klanten in Berlijn) en Neckermann en Vrij Uit (45) benaderen hun klanten per sms en telefonisch met de vraag of ze veilig zijn. De aanslag op de kerstmarkt bij Gedächtniskirche nabij de Kurfürstendam in Berlijn heeft tot dusver 12 mensen het leven gekost.

Kerstmarkten gaan door

De ministers van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaten hebben opgeroepen kerstmarkten gewoon te laten doorgaan. Ze spraken zich uit tegen het stilleggen van dergelijke evenementen, maakte de landelijke overheid dinsdag 20 december 2016 bekend na telefonisch overleg tussen de bestuurders. Op de pagina van de Rijksoverheid kunt u het actuele reisadvies voor Duitsland zien.

Veiligheidsmaatregelen

Frankrijk heeft de veiligheidsmaatregelen op kerstmarkten tot het maximum verhoogd, na de gebeurtenissen in Berlijn. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken maakte de extra maatregelen bekend. Ook in Antwerpen zijn direct na de vermoedelijke aanslag extra maatregelen genomen om de bezoekers van het kerstevenement Winter te beschermen. De maatregelen gelden in elk geval voor de komende dagen. In Nederland is het dreigingsniveau onveranderd.

Nederlandse slachtoffers

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers. De Nederlandse ambassade in Berlijn heeft contact met de lokale autoriteiten en zoekt uit of er Nederlanders zijn onder de slachtoffers, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Premier Mark Rutte heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel “namens Nederland ons medeleven overgebracht en aangeboden te helpen waar het kan”.

Minuut stilte

Bij het gebouw van de Europese Commissie hangen de blauwe Europese vlaggen halfstok. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie condoleert de familie en kennissen van de slachtoffers die om het leven kwamen en neemt om 12.00 uur een minuut stilte in acht.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Een minuut stilte, ter nagedachtenis. … Het wordt tijd dat de Europese overheden hun mond open trekken, over dat ziek gedrag van dat tuig, in plaats van een minuut stilte, achteraf. Het wordt tijd voor drastische maatregelen, omdat ziek tuig te stoppen. Ik hoorde deze week dat in Belgie de kerststal in de Katholieke kerk werd verwijderd, om dat ziek tuig niet te kwetsen. Terwijl in Egypte, Irak, Syrie en Turkije, de Christelijke gemeenschappen worden uitgeroeid met genocide. Hoelang wentelen onze volksvertegenwoordigers zich nog in stilte? …