Fietsersbond

Pakt u regelmatig de fiets? Dan is de Fietsersbond benieuwd naar uw ervaringen

Om fietsen voor Nederlanders veiliger en comfortabeler te maken, wil de Fietsersbond graag ervaringen horen van mensen die regelmatig fietsen. In een online enquête van de bond wordt gevraagd naar de wensen van fietsers. Ook wordt bepaald welke stad zich de fietsstad van 2020 mag noemen.

Resultaten gebruiken voor verbeteringen

De vragenlijst staat vanaf dinsdag 13 augustus 2019 op de site van de bond. Door de enquête in te vullen kunnen fietsers hun mening geven over wat zij belangrijk vinden op het gebied van fietsen in hun gemeente. Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond legt uit: “Door deze vragenlijst in te vullen helpen fietsers niet alleen de gemeente, maar ook direct alle fietsers van Nederland. Gemeenten gebruiken de resultaten om zichzelf te verbeteren en dat komt ten goede van iedereen. Onze vrijwilligers zullen de gemeenten aansporen om deze resultaten te gebruiken voor verdere verbeteringen.”

Fietsstad 2020

De Fietsersbond is benieuwd naar de fietservaring van mensen in de gemeente waar zij vaak fietsen. Doen die gemeentes genoeg voor fietsers of mag er een tandje bij? De onderzoeksresultaten zullen ook gebruikt worden om te bepalen welke stad zich de Fietsstad van 2020 mag noemen.

Op 13 augustus 2019 spreekt Bert Haandrikman in zijn radioprogramma Haandrikman! rond 12.15 uur met Saskia Kluit van de Fietsersbond over dit onderwerp. U hoort Haandrikman! van maandag tot en met donderdag op NPO Radio 5. Het fragment uit Haandrikman! kunt u terugluisteren op de site van NPO Radio 5.

Neem ook een kijkje op onze fietspagina. 

(Bron: Fietsersbond, ANP)

Geef een reactie