openbaar vervoer

Oudejaarsavond na achten geen openbaar vervoer beschikbaar

Wie op oudejaarsavond met de trein, bus of tram wil reizen, moet dat doen voor 20.00 uur. Na dat moment rijdt er niets meer, zo blijkt uit de dienstregelingen van NS, Arriva en Connexxion. Vanaf 01.00 uur rijden er nachtbussen van Connexxion en de nachttreinen van NS.

NS

De NS geeft aan: “tussen 20.00 en 01.00 uur zijn wij ook bij familie en vrienden, maar voor en na die tijd staan duizenden collega’s klaar om reizigers naar hun bestemming te brengen.” Op 31 december zijn er tot 20.00 uur bij de Nederlandse Spoorwegen 846 conducteurs, 1169 machinisten en 325 NS-medewerkers aan het werk. Op nieuwjaarsdag zijn dat 900 conducteurs, 1200 machinisten, 60 medewerkers van de klantenservice en bijna 300 medewerkers op het station, becijfert de NS.

Amsterdam

In Amsterdam staan trams, bussen en metro’s vanaf 20.00 uur stil. Ook varen de ponten over het IJ niet meer, met uitzondering van het Buiksloterwegveer.

Rotterdam maakt uitzondering

In Rotterdam, waar om middernacht op de Erasmusbrug het Nationale Vuurwerk is, rijden tussen 22.00 en 02.00 uur 2 metrolijnen, met een speciale dienstregeling. De toegangspoortjes staan dan open zodat een ritje gratis is en bij een aantal metrostations is het parkeren ook gratis, meldt vervoerder RET.

Op nieuwjaarsdag rijdt al het openbaar vervoer volgens een zondagsdienstregeling.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord