wegen

Opgelet: extra drukte op de wegen verwacht

Gaat u in het weekend van 21 t/m 23 juli 2017 op vakantie? Wees dan voorbereid op extra drukte op de Europese wegen. Dit heeft alles te maken met de zomervakantie en verschillende evenementen. Wij zetten de grootste knelpunten voor u op een rij.

Richting Frankrijk

Frankrijk is al sinds jaar en dag het favoriete vakantieland van Nederlanders. Tijdens de vakantieperiode is het standaard ontzettend druk op de wegen die naar het zuiden leiden, maar ook in het centrum van Parijs wordt veel verkeer verwacht. Met name op 23 juli, want dan finisht hier de Tour de France. Het wordt dan ook geadviseerd om de Franse hoofdstad zoveel mogelijk te mijden. Tussen 09:00 en 17:00 uur is het extra druk in het centrum van Parijs en op de wegen naar het zuiden.

Richting Duitsland

Een groot gedeelte van Duitsland krijgt op 21 juli vakantie en dat zorgt voor veel verkeersdrukte. Naast de grote hoeveelheid automobilisten die onderweg gaan, wordt er ook flink aan de wegen gewerkt. Dit kan volgens de ANWB resulteren in urenlang oponthoud. Wilt u weten welke wegen worden vernieuwd? Lees dan ons artikel over de wegwerkwerkzaamheden die deze zomer plaatsvinden in onze buurlanden en Frankrijk.

Gotthardtunnel

Mensen die van plan zijn om met de auto via Zwitserland naar Italië te rijden, moeten rekening houden met lange vertraging voor de Gotthardtunnel. Deze verbindt de 2 landen met elkaar. De wachttijd voor deze tunnel wordt geschat op 2 uur. Dit komt vooral omdat deze enkelbaans is, en dus niet zoveel verkeer tegelijk door kan laten. Iedereen die van Zwitersland naar Italië wil reizen, kan ervoor kiezen om een alternatieve route te nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld reizen via de A1 en de A8, zodat u de Gotthardtunnel ontwijkt.

België

In België is 21 juli de nationale feestdag. Dit betekent dat het op die dag extra druk is in de centra van de Belgische steden. Probeer deze te omzeilen, net als de ringwegen rond Antwerpen en Brussel. Deze gaan extra druk worden door het festival Tomorrowland. Dit is gesitueerd tussen beide steden en duurt van donderdag 20 juli t/m zondag 23 juli.

Nederland

Verwacht wordt dat er vrijdag 21 juli 2017 veel vakantieverkeer de weg op gaat. Hierdoor is het extra druk. Zeker rond Nijmegen moeten vakantiegangers rekenen op oponthoud door de finish van de Nijmeegse Vierdaagse. Daarnaast sluit Rijkswaterstaat op 21 juli om 20.00 uur de A28 Utrecht – Amersfoort in beide richtingen af en de A29 gaat op de 21ste dicht in de richting van Rotterdam naar Bergen op Zoom. Beide wegen zijn pas maandagochtend weer open.

 

(Bron: ANWB, ANP)

Geef een reactie