Oostenrijk

Op Oostenrijkse wegen meeste kans op ongelukken

Nederland staat op de 9e plek van minste verkeersongelukken in de EU. Dit blijkt uit een onderzoek aan de hand van cijfers uit het jaarlijks ongevallenrapport van de Europese Commissie.

Top 28 minste verkeersongelukken

De Europese Commissie heeft een onderzoek vrijgegeven aan de hand van cijfers uit het jaarlijks ongevallenrapport. In dit onderzoek kunt u lezen in welk Europese Unie land u de meeste kans heeft op een verkeersongeluk. In Oostenrijk gebeuren de meeste verkeersongelukken, ze staan dan ook op nummer 28. Er gebeuren hier jaarlijks 43,6 ongelukken per 10.000 inwoners. Denemarken staat op nummer 1 en hier gebeuren gemiddeld op jaarbasis 5 ongelukken per 10.000 inwoners. Hier kunt u dus veilig rijden.
Nederland doet het nog redelijk met een 9e plek. In ons kikkerlandje gebeuren 11 ongelukken per 10.000 inwoners op jaar basis. In het onderzoek wordt ook rekening gehouden met een combinatie van verschillende factoren waaronder klimaat en ondergrond.

In welke Nederlandse provincies zijn de meeste dodelijke ongelukken?

Uit een onderzoek van het CBS in 2017 is bekend geworden dat de meeste verkeersongevallen en verkeersdoden vallen in Overijssel en Zeeland. In Overijssel waren er gemiddeld 5,7 dodelijke ongevallen per 100.000 inwoners. In Zeeland waren dat 5,8 gevallen per 100.00 inwoners.
De veiligste provincies in ons land zijn Zuid-Holland en Flevoland, hier liggen de gemiddelde tussen de 2,5 en 2,7 per 100.000 inwoners.

Hieronder vindt u een lijst met in welke landen de meeste ongelukken gebeurd, goed oppassen dus als u op vakantie gaat naar één van deze landen.

Top 10 meeste ongelukken op wegen:

1. Oostenrijk
2. Duitsland
3. België
4. Slovenië
5. Portugal
6. Malta
7. Italië
8. Kroatië
9. Spanje
10. Verenigd Koninkrijk

(Bron: AD, CBS, ANP)

Geef een reactie