NS

NS reisinformatieschermen vernieuwd

De NS heeft de vormgeving van de reisinformatieschermen op de perrons en in de stations aangepast. Dinsdag 14 maart 2017 zijn de veranderingen doorgevoerd. De uitstraling van de schermen lijkt nu meer op de vormgeving van de Reisplanner-app. 

Kleur en taal

Belangrijkste veranderingen zijn de kleur en de taal op de borden. In de nieuwe vormgeving is direct een waarschuwing te zien als een geplande eindbestemming niet kan worden bereikt. De waarschuwingen zijn ook niet meer in het blauw, maar in het rood. Ook de vertragingsminuten worden in het rood weergegeven. Wanneer een geplande eindbestemming van de trein niet kan worden bereikt, staat onder de geplande bestemming in het rood ‘Rijdt niet verder dan’ gevolgd door het nieuwe eindstation.

Stopstations in beeld

De wijzigingen volgen op de suggesties van reizigers over het weergeven van de reisinformatie. Zij kwamen ook met het verzoek om op de perronschermen meer tussengelegen stations te tonen. Voorheen verschenen in geval van een route met veel stations niet alles op de borden. Nu blijven zoveel mogelijk stopstations zichtbaar in beeld en worden volledig uitgeschreven.

Ook in het Engels

Er is ook een nieuwtje: afwijkingen van het spoorboekje worden op de schermen ook in het Engels weergegeven. Dit is om toeristen en reizigers die geen Nederlands spreken tegemoet te komen.

(Bron: NS/Nu.nl)

Geef een reactie