Nederlander maakt noodweer Duitsland van dichtbij mee

Dat er slecht weer op komst was, was bekend, maar dat het zo zou gaan spoken in Duitsland had niemand zien aankomen. Door de extreem zware regenval in het zuidwesten kwamen uiteindelijk verschillende mensen om het leven. Nederlander Rob Schippers maakte het allemaal van zeer nabij mee. “Ik heb gerend voor mijn leven.”

Overstromingen

In korte tijd viel er in de deelstaat Baden-Württemberg zeer veel regen. Op sommige plaatsen viel er in enkele uren meer dan normaal in enkele maanden. Rivieren konden al dat water niet kwijt en overstroomden. In bergachtige gebieden nam het vele regenwater alles mee wat het onderweg tegen kwam. Lokale autoriteiten spreken van een natuurramp.

Doden

In Weissbach kwam een man om het leven toen hij door een overstroming verrast werd, terwijl hij in een ondergrondse garage was. Volgens de even verderop liggende gemeente Schwäbisch Gmünd kwam daar een brandweerman om het leven toen hij iemand probeerde te redden. Ook diegene is vermoedelijk omgekomen. Er zijn verder veel meldingen over meegesleurde auto’s, ondergelopen kelders en beschadigde huizen. Ook was er op verschillende plekken brand door blikseminslagen.

Nederlandse ooggetuige Rob Schippers

Nederlander Rob Schippers was zondagmiddag op de camping aangekomen in Braunsbach.veldbedden2 Niet veel later moest hij vluchten voor het noodweer. Schippers maakt een fietsreis naar Rome en had een tussenstop op de oever van de Kocher.  We vroegen hem naar zijn ervaring: “Het was angstaanjagend om te zien hoe snel het water je opeens insluit. Ik heb gerend voor mijn leven.” Schippers vluchtte met de andere campinggasten naar het huis van de campingbeheerder en afgelopen nacht om 03.00 uur werden de gasten door de brandweer geëvacueerd en naar een sporthal gebracht. Daar waren veldbedden geregeld.  Als het aan Schippers ligt, vervolgt hij zijn reis: “Als ik straks nog genoeg spullen heb om door te gaan, wil ik mijn reis graag afmaken. Misschien hoort dit wel een beetje bij een Pelgrimsreis.” Wij wensen hem een voorspoedige voortzetting van zijn reis! Wilt u Rob Schippers succes wensen met zijn Romereis, dat kan via zijn dagboek!

 

Code geel

Bij de alarmcentrale van de ANWB zijn verder geen meldingen binnengekomen van vakantiegangers die in de problemen zijn geraakt. Het lagedrukgebied is onderweg naar Nederland, maar is inmiddels in intensiteit afgenomen. Het KNMI heeft nog wel voor het zuidoosten, oosten en noorden van het land code geel afgekondigd, omdat er stevige onweersbuien kunnen vallen.

(Bron: ANP, NOS)

Geef een antwoord