Utrecht

Nederland bij u thuis: de provincie Utrecht

Het nieuwe MAX-programma Nederland bij u thuis uit trekt erop uit en laat Nederland op zijn mooist zien. Om inspiratie op te doen en te genieten van de meest bijzondere plekken die ons land rijk is. Op maandag 13 juli 2020 is de eerste aflevering te zien en staat de provincie Utrecht centraal.

Kleinste provincie van Nederland

In de eerste aflevering gaat de reis door de provincie Utrecht, de kleinste provincie van ons land. In de gelijknamige hoofdstad zijn onder meer de knusse binnenstad met grachten, smalle straatjes, gezellige pleintjes en natuurlijk de Dom te zien. Nederland bij u thuis laat u kennismaken met de diversiteit van deze provincie.

Veelzijdige provincie

Zo stroomt ook de 42 kilometer lange rivier de Vecht door Utrecht, een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Cultuurliefhebbers genieten van Kasteel de Haar, Paleis Soestdijk en Fort Everdingen, en natuurliefhebbers halen hun hart op op de Utrechtse Heuvelrug. Ook brengen we een bezoek aan Amersfoort, de op één na grootste stad van Utrecht. Amersfoort wordt ook wel het geografisch middelpunt van Nederland genoemd. En natuurlijk mag een bezoek aan het voormalig vissersdorp Spakenburg niet ontbreken.

Over Nederland bij u thuis

Nederland is mooi. We hebben een prachtige kustlijn, cultuurrijke steden en wonderschone natuurgebieden. Dat er zoveel moois is te ontdekken in ons eigen land komt goed uit, nu we het qua vakantie voorlopig dichterbij huis moeten zoeken. Om inspiratie op te doen of om gewoon te genieten van de meest bijzondere plekken van ons land brengt MAX Nederland bij u thuis. Het programma bestaat grotendeels uit indrukwekkende luchtbeelden.

Nederland bij u thuis in de provincie Utrecht is te zien op maandag 13 juli 2020 om 16.30 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Reactie

    Arie_M says:

    Na het floppen van “de mooiste treinreizen in Nederland” is dit weer een verademing. Wat een prachtige uitzending was dat over de provincie Utrecht! Daar heb ik weer echt van genoten! Ga zo door.