Keukenhof trekt ruim 1.1 miljoen bezoekers

Eerste Pinksterdag was de laatste dag van dit jaar dat u de Keukenhof kon bezoeken. Ook dit jaar behaalde het bekende bloemenevenement in Lisse een recordaantal bezoekers. Ruim 1,1 miljoen mensen, waarvan ruim 80 procent toeristen uit meer dan 100 verschillende landen, brachten een bezoekje aan het park.

Steeds drukker

De Keukenhof wordt ieder jaar weer drukker bezocht. Dat komt onder andere doordat het park maar 8 weken in het seizoen geopend is. Het is de bedoeling dat bezoekers volgend seizoen wat meer verspreid binnenkomen. Dit jaar kwamen er op de topdag tijdens het bloemencorso van de Bollenstreek maar liefst 66.000 mensen een kijkje nemen. De op één na drukste dag trok 35.000 bezoekers. “We zijn een organisatie zonder winstdoelstelling. Bij 800.000 bezoekers zijn we uit de kosten. Meer dan een miljoen is eigenlijk niet wenselijk, want we willen de beleving in de paviljoenen en tuinen liever niet verstoren” aldus Keukenhofdirecteur Bart Siemerink tegen de Telegraaf.

Gouden Eeuw

Dit jaar stond het bloemenpark in het teken van De Gouden Eeuw. De periode waarin Nederland een periode van bloei doormaakte op het gebied van wetenschap, kunst en handel. De wereld werd ontdekt en de handel in tulpen floreerde. Het hoogtepunt in het park was een speciaal Gouden Eeuw-mozaïek, gemaakt van bloembollen. Het kunstwerk besloeg 250 vierkante meter en er waren 100.000 tulpen, muscaris en krokussen in verwerkt.

Thema 2016

In 2017 is de Keukenhof geopend van donderdag 23 maart tot en met zondag 21 mei geopend. Het bloemenpark staat dan volledig in het thema van Dutch Design.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord