Keukenhof

Dutch Design in de Keukenhof

De zon schijnt weer regelmatig en de zomertijd gaat bijna in. En nu de Keukenhof donderdag 23 maart 2017 officieel is geopend, kan de lente echt beginnen!

“De afgelopen jaren heeft Keukenhof een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Steeds meer bezoekers weten ons te vinden. Het park is mooier geworden, met bloei van de eerste tot de laatste dag. En we hebben fors geïnvesteerd in de verbetering van de faciliteiten in ons park”, zegt Bart Siemerink, directeur van de Keukenhof. Er zijn maar liefst 7 miljoen bollen geplant om de Keukenhof ook dit jaar weer op de kaart te zetten. In het park bloeien nu al meer dan 100 soorten tulpen.

Keukenhof

7 miljoen bollen

Voor het 68e jaar op rij is de Keukenhof in Lisse weer te bezoeken. Dit jaar is het thema Dutch Design. Hollandse ontwerpers zijn de inspiratiebron voor het thema van dit seizoen. Dutch Design is verwerkt in een bloembollenmozaïek van 250 vierkante meter met de bekende kleurige vlakken van Mondriaan. Om het mozaïek het hele voorjaar in bloei te houden, zijn de 80.000 bloembollen in 2 lagen geplant: tulpen, blauwe druifjes (muscari) en krokus.

Keukenhof

Nieuw entreegebouw

Ook nieuw dit jaar is de manier waarop u de toeristische attractie binnenkomt. Na jaren van voorbereiding neemt de Keukenhof het nieuwe entreegebouw in gebruik. In het entreegebouw bevinden zich de publieksfuncties zoals kassa’s, informatiebalie, horeca en winkels.

U kunt de Keukenhof bezoeken tot en met 21 mei 2017.

Keukenhof

(Bron: ANP/Keukenhof)

Geef een reactie