Hotels in Nederland vaak ronduit smerig

Wat is er nou heerlijker dan na een leuke vakantiedag de nacht door te brengen in een fijn hotel? Helaas valt dat in de praktijk wel eens anders uit. Veel hotels in Nederland zijn ronduit smerig.

Mystery guest

Ook buiten Nederland wordt er vaak een potje van het onderhoud van hotelkamers gemaakt. In Groeten van MAX onderzoekt de mystery guest elke week de kwaliteit van hotels en in de uitzending van maandag 23 mei kwam het onderzochte hotel in Rotterdam er niet al te best vanaf.

Schimmel

Ook de Consumentenbond deed uitgebreid onderzoek naar de kwaliteit van hotelkamers. Zij onderzochten 30 kamers van hotels van grote ketens en kleinere familiehotels met 3 of 4 sterren. In elk hotel werd 1 kamer onder de loep genomen. En wat bleek, veel hotels in Nederland zijn behoorlijk smerig: er liggen dikke lagen stof op de vloer, op de muren zitten vaak schimmel en vlekken en er ligt rommel op de kamers.

E. colibacteriën

Hotel New Ocean Paradise in Rotterdam spant volgens de bond de kroon. Naast stof, rommel en vlekken op vloeren en deuren, werden schimmel en vochtplekken op het beddengoed ontdekt. Uit een laboratoriumtest bleek dat er E. colibacteriën, oftewel poepbacteriën, op de douchevloer zaten.

Bloed

Andere hotels die ronduit slecht scoren zijn Grand Hotel Central in Rotterdam, Delta Hotel en hotel Season Star in Amsterdam. Bij Grand Hotel Central zaten de matrassen vol vlekken en haren. Bij het omdraaien van de matras was een grote vlek opgedroogd bloed te zien. Het hotel is geschrokken van de resultaten en belooft beterschap.

Wat is uw ervaring met hotelkamers in Nederland?

(Bron: ANP)

Geef een antwoord

Reactie

    Jelte says:

    EEn tip, controleer eens Hotel Amsterdam in Valkenburg, jaren heleden geweest, kogelgaten in de ramen kachel die het niet deed, lompe bediening en een dansruimte met bijmekaar gezochte onderdelen bank bankstellen, op de overloop hingen de lampen zo laag dat je je moest bukken om er onderdoor te lopen, eens en nooit weer!