vakantiehuisje

Hoe zit het? Mag u met meerdere mensen in een vakantiehuisje verblijven?

Ogenschijnlijk simpele vragen zijn vaak het moeilijkst om te beantwoorden. In de rubriek Hoe zit het? proberen wij elke week het antwoord te vinden op zulke vraagstukken. Deze keer: Mag u met meerdere mensen in een vakantiehuisje verblijven?

Drukte in Nederland

Op sommige plekken is het nu herfstvakantie en dat is op de Nederlandse vakantieparken goed te merken. Het is er enorm druk. Buitenlandse vakanties zijn immers niet of bepekt mogelijk, waardoor in eigen land blijven nu de beste optie lijkt. In Nederland gelden op het moment van schrijven immers geen strengere restricties per regio en mogen de vakantieparken gewoon gasten ontvangen.

Nederlandse regels

Hoewel een vakantie in eigen land mogelijk is, moet u wel rekening houden met een aantal regels. Zo is het niet toegestaan om met een ongelimiteerd aantal mensen een vakantiewoning te boeken. “Een gezelschap mag bestaan uit maximaal 4 personen (exclusief kinderen t/m 12 jaar), tenzij het bestaat uit een huishouden. Het is dus ook niet mogelijk om met meer dan 4 personen (m.u.v. eigen huishouding) een vakantiewoning of kamer te huren of te verhuren”, wordt hierover geschreven op de website van de Rijksoverheid. Deze regel geldt niet alleen op vakantieparken, maar ook als u buiten- of binnenhuis met mensen wil samenkomen.

Met meer dan 4 mensen

Wie een vakantiewoning wil boeken met 4 of meer mensen die niet bij u in huis wonen en allemaal boven de 12 zijn, moet dus meerdere huisjes huren. Dit is dus geen advies, maar een verplichting. De vakantieparken zelf verhuren ook geen woningen meer aan mensen met meer  willen komen. “Het is niet mogelijk om met meer dan 4 personen (m.u.v. eigen huishouding) een vakantiewoning te huren”, schrijft vakantieparkenconcern Landal Greenparcs op de eigen website. Ook bij Center Parks en de parken van Roompot is dit het geval.

Conclusie:

Als u erover denkt om binnenkort een Nederlands vakantiepark te bezoeken, dan mag u dit doen met maximaal 3 andere mensen van boven de 12 jaar die niet bij u in huis wonen. Het maximale gezelschap is immers 4 personen per huisje. Wilt u met meer mensen in 1 huis verblijven? Dit is niet toegestaan.

De situatie rondom het coronavirus kan snel veranderen en de regelgeving ook. Het kan dus zijn dat de bovenstaande tekst achterhaald is zodra er zich een nieuwe situatie aandient.

(Bron: Rijksoverheid, AD, Landal, Center Parks, Roompot)

Geef een antwoord