Frankrijk investeert in wegennet en verhoogt tol

Frankrijk is een heerlijk vakantieland, waar vele Nederlanders elk jaar graag met de auto naar toe gaan. Een doorn(tje) in het oog daarbij is wel het grote aantal tolwegen, wat soms flink in de portemonnee te voelen is. De komende jaren moet daar een nog wat groter budget voor worden uitgetrokken, want de Franse regering heeft grote plannen om het snelwegennet in het land aan te pakken.

Tolwegen

Voor de investeringen in het snelwegennet wordt een miljard euro uitgetrokken en het grootste gedeelte daarvan moet uit de opbrengsten van de tolwegen komen. Die worden de komende jaren daarom gefaseerd duurder. Aangezien het bedrag over heel veel automobilisten verdeeld wordt, zal de pijn in de portemonnee per persoon ook weer niet al te groot worden. Staatssecretaris van verkeer Alain Vidalies heeft aangekondigd dat de prijzen elk jaar met 0,3 tot 0,4 procent verhoogd worden.

Banen

Vidalies inventariseerde bij lokale besturen wat voor hen de belangrijkste aandachtspunten zijn en stelde een dertigtal dossiers op met zaken die aangepakt gaan worden. Dat zijn zaken als de aanleg van verkeerswisselaars, carpoolparkings, ecoducten en geluidsschermen. De extra werkzaamheden daarvoor moet ruim 5000 banen opleveren. Als de plannen allemaal goedgekeurd worden, dan zullen de werkzaamheden eind 2017 gestart worden en tot 2019 gaan duren.

Vermijdt u bij het rijden in Frankrijk de ‘péage’ of heeft u het graag over voor een snelle reis?

(Bron: metrotime.be)

Geef een antwoord