Flitsmeister

Flitsmeister geeft nu ook een melding bij een gevaarlijke overweg

Vanaf woensdag 13 februari 2019 krijgen gebruikers van de Flitsmeister-app een waarschuwing als ze in de buurt komen van een gevaarlijke of onbewaakte overweg. Om de verkeersveiligheid te verbeteren rond de overwegen hebben spoorbeheerder ProRail en Flitsmeister de handen ineengeslagen. 

Waarschuwing

De app van Flitsmeister is primair opgericht om automobilisten te waarschuwen voor mobile flitsers en flitspalen. Daarnaast waarschuwt de app als automobilisten te hard rijden bij een trajectcontrole en geeft het een waarschuwing als er ongebruikelijke situaties zijn op de weg. Gebruikers spelen ook een rol in de app. Zij kunnen melden of er flitsers zijn of ongeregeldheden op de weg. Met 1,4 miljoen gebruikers gaat het om een behoorlijk netwerk en dat is precies de reden waarom ProRail gebruik wil maken van de app.

Beter anticiperen

Wanneer automobilisten nu bij een onbewaakte overweg of een die bekend staat als gevaarlijk in de buurt komen, wordt er op het laatste gereageerd. Met de nieuwe mogelijkheid in de app krijgen de gebruikers een melding dat ze in de buurt zijn van zo’n overweg waardoor ze alerter reageren en anticiperen. De verwachting is dat mensen door de melding de overweg anders benaderen. Ze zijn zich meer bewust dat zij de overweg naderen en zullen hun rijgedrag aanpassen.

(Bron: ANP/AD)

Geef een reactie