Extra waakzaamheid Nederland na aanslagen in België

Op dinsdag 22 maart 2016 zijn er op de Belgische luchthaven Zaventem en op verschillende plekken in de Belgische hoofdstad Brussel aanslagen gepleegd. Daarbij vielen meerdere doden en gewonden. Naar aanleiding van deze aanslagen, treft de Nederlandse regering extra voorzorgsmaatregelen.

Reactie Rutte

Minister-president Rutte noemt de aanslagen in Brussel in een reactie laf. “Het is moord met voorbedachte rade. Het is een rechtstreekse aanval op onze vrijheid, veiligheid, onze manier van leven.” Na overleg van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing verklaart de minister-president dat het niveau van de terreurdreiging in Nederland onverminderd substantieel blijft. “Er zijn geen concrete aanwijzingen dat een aanslag in Nederland op handen is. Niettemin is ook in ons land nu extra waakzaamheid geboden en zijn er zowel zichtbaar als onzichtbaar extra voorzorgsmaatregelen getroffen.”

Extra voorzorgsmaatregelen

Op de grote stations en grensstations Arnhem, Breda en Roosendaal zijn er extra voorzorgsmaatregelen genomen en worden er extra patrouilles gehouden. “Nederland blijft alert en als het nodig is zullen wij extra maatregelen afkondigen. We zullen ervoor zorgen dat Nederland zo goed mogelijk beschermd blijft,” aldus Rutte.

Advies voor Nederland

Minister-president Rutte: “Het advies aan Nederland luidt als volgt: laat uw plannen voor vandaag, behalve door verdriet, niet verstoren. Houd alle mededelingen van de regering goed in de gaten. Binnen Nederland kunt gewoon reizen met trein, bus, tram of metro. Het reisadvies voor Brussel is op dit moment negatief. We raden u dan ook sterk af om naar Brussel te reizen.”

Meer informatie over terrorisme, wat de overheid er allemaal aan doet om aanslagen te voorkomen en de status van het dreigingsniveau in Nederland vindt u op:

Website Crisis.nl
Website Crisis.nl – Wat moet ik doen bij een terroristische aanslag
Website Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)
Website NCTV – Actueel dreigingsniveau
Website NCTV – Terrorismebestrijding

Geef een reactie

Reactie

    Kaatje says:

    Laat dat Schorem het . Niet voor elkaar krijgen ,dat Wij in Angst gaan Leven