Duur 06:14
Gepubliceerd op 22 juni 2016

“We weigeren ons te laten gijzelen door angst”

Hollandse Zaken gaat op woensdag 22 juni 2016 over de angst voor terreur. Mag die angst of dreiging ons leven beïnvloeden? Of juist niet, want zo geef je terroristen hun zin.

Aanslag

In de uitzending is het verhaal van de de twee vriendinnen Lennie Wagemans (29) en Hanneke van Oudheusden (29) te zien. Zij staan bij de incheckbalie voor met als bestemming New York als op zo’n 20 meter bij hen vandaan een bom afgaat. Ze raken gewond, maar overleven de aanslag.

Het leven weer oppakken

Voor het eerst, drie maanden na die afschuwelijke gebeurtenis, doen ze in Hollandse Zaken hun verhaal in de vorm van een reportage. Niet, zoals ze zelf zeggen, om als zielige slachtoffers te vertellen wat hen overkomen is. Wel om te laten zien hoe ontzettend belangrijk het is je leven zo spoedig mogelijk weer op te pakken. En je niet te laten leiden door angst. Zelf zijn ze zes weken na de aanslag alsnog naar New York gevlogen. En Lennie gaat dit jaar zoals altijd naar de Gay Pride. “We zijn 29 jaar en we weigeren ons te laten gijzelen door angst.” In de uitzending van Hollandse Zaken is een korte versie van de reportage te zien. Het volledige verhaal is te zien in bovenstaande video.

Geef een antwoord

Reactie

    Pershing says:

    Bijna alle aanslagen zijn gepleegd uit naam van de islam, een intens kwaadaardige ideologie die vindt dat vrouwen de helft waard zijn van mannen (soera4:1, 2:228, 2:282), dat Joden varkens en apen zijn (soera 5:60) en dat alle ongelovigen moeten worden gedood (soera 9:5). Het aantal aanslagen gepleegd door niet-moslims verbleekt bij dat van moslims. De islam en het vrije westen gaan niet samen.
    Karskens heeft gelijk: het doel van de islam is het vrije westen te vernietigen en een wereldkalifaat, de umma, te vestigen.
    De islam staat niet voor vrede maar voor oorlog. Niet voor vrijheid maar voor onderdrukking. Niet voor gelijkheid maar voor ongelijkheid. Niet voor tolerantie maar voor onverdraagzaamheid. Niet voor integratie maar voor segregatie.
    De islam zou verboden moeten worden. De koran is vele malen erger dan Hitlers “Mein Kampf” Hitler wilde alle joden uitroeien, van de koran moet iedere ongelovige (dus niet-moslim)dood. Het is een schande dat de koran in de Tweede Kamer naast de bijbel ligt. De bijbel staat voor liefde, genade en vergeving. De koran voor haat, dood en onderdrukking.

Bekijk ook

Meer