Duur 00:49
Gepubliceerd op 1 januari 1968

Opening Keukenhof

In 2016 staat de Keukenhof in het teken van de Gouden Eeuw. Op donderdag 24 maart opent dit lentepark vol kleurige bloemen de deuren voor het grote publiek.

Bloembollenmozaïek

De Internationale Bloemententoonstelling wordt voor de 67ste keer geopend. Het hoogtepunt van dit jaar is een bloembollenmozaïek van ruim 250m2. Dit kunstwerk is gemaakt van honderdduizend tulpen, muscari en krokussen. Het mozaïek toont een Delfts Blauw-tegel waarin de handel over zee en rijke Amsterdamse grachten zijn afgebeeld. Doordat het mozaïek in 2 lagen geplant is, staat het vrijwel het hele seizoen in bloei.

Keukenhof in 1968

Dat het weer voorjaar is, werd ook in 1968 op overtuigende wijze duidelijk gemaakt op de Keukenhof. Destijds waren de bloemen vooral te bewonderen in de vele kassen van het park. Tulpen pronkten er in allerlei soorten en kleuren. Voor de amateurtuinders was het genieten geblazen in Lisse. Er werd genoeg inspiratie opgedaan voor de eigen tuin. Ondanks het grillige weer met hier en daar nachtvorst, was de lente in de natuur toen al overduidelijk aanwezig.

De Keukenhof is dagelijks geopend van 24 maart tot en met 16 mei van 08.00 uur tot 19.30 uur.

Meer beelden van vroeger zien? Neem eens een kijkje in het online archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer