Duitse toerist

Duitse toeristen kiezen massaal voor Nederland als vakantieland

De afgelopen jaren heeft de Duitse toerist Nederland een beetje links laten liggen. Ze verkiezen de Turkse en andere zuidelijke kusten boven de Nederlandse kust. Maar het tij is gekeerd. Onze oosterburen zijn  terug van weggeweest. 

Nederland is in trek

Uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) blijkt dat ruim 5 miljoen Duitsers Nederland het afgelopen jaar hebben bezocht. Dat is een stijging van maar liefst 14 procent ten opzichte van de bezoekcijfers van 2016. Niet alleen de Duitse toerist weet Nederland weer te vinden. Ook bij toeristen uit andere landen is ons land behoorlijk in trek. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voorspeld dat er dit jaar zelfs nog meer Duitse toeristen ons land aandoen. De reden is dat door de opkomende economie meer Duitsers op een kortere vakantie aan. Voor dit soort korte trips kiezen onze oosterburen voor respectievelijk Oostenrijk en Nederland. Maar ook voor langere vakanties weten ze ons te vinden.

Strand is het populairst

Ons lans is met name populair vanwege de stranden. Maar ook een bezoek aan Amsterdam, Rotterdam of een van de andere grote steden is geliefd. De meeste Duitse toeristen komen uit de aan Nederland grenzende regio Noord-Rijnland-Westfalen. En als ze komen, dan komen ze het liefst met de auto. Gemiddeld besteden ze 442 euro per persoon, wat goed is voor 2 miljard euro per jaar en ruim 16.000 banen in het toerisme.

(Bron: AD)

Geef een antwoord