Meer toeristen naar Nederland

In 2015 bezochten bijna 15 miljoen toeristen ons land  meldt het bureau NBTC. Dit is een stijging van ruim 6 procent ten opzichte van de jaren daarvoor. Het succes danken we mede aan het verbeterde toeristische imago van onze zuiderburen en initiatieven zoals het themajaar Van Gogh 2015.

Buurlanden

Ongeveer 80 % van de internationale bezoekers komen uit Europa. De meeste toeristen komen net als voorgaande jaren uit Duitsland. Op plaats 2 en 3 staan België en Groot-Brittannië. Een verklaring voor de sterke groei van het aantal bezoekers is dat Nederland profiteert van het aantal korte vakanties. Mede ook doordat België meer in trek is en de 2 landen tijdens een bezoek vaak worden gecombineerd.

Meer Chinese toeristen

Met een stijging van  21 % is het aantal Chinezen dat ons land bezocht de grootste stijger. Dit komt mede door de aantrekkende economie en de goedkopere euro. Ook kwamen er voor het eerst sinds jaren weer meer dan een miljoen toeristen naar Nederland. De Russen laten daarentegen Nederland aan zich voorbij gaan. De politieke spanningen en de waardedaling van de roebel speelt daarbij een belangrijke rol. Ook de Japanners bezochten Nederland minder in 2015. Door de terreurdreiging in Europa stellen zij hun reis voorlopig uit.

Verwachting voor 2016

Ook in 2016 worden er weer meer internationale toeristen in Nederland verwacht. Naar schatting van het NBTC doen er dit jaar ruim 15,3 miljoen (zakelijke) toeristen Nederland aan. Dat is een stijging van ongeveer 3 procent.

Geef een reactie

Reactie

    RABE says:

    Nederland is toch ook heel mooi??
    Soms zou je willen dat het overdekt is, maar dan zijn er genoeg musea te bekijken.
    En met mooi weer de Utrechtse grachten met de gezellige terrassen.
    Mooi centraal gelegen.