Europese snelwegen

Drukte op Europese snelwegen door vakanties en grenscontroles Oostenrijk

Niet alleen Schiphol heeft vanaf dit weekend met vakantiedrukte te kampen. Ook met de auto gaan vanaf nu vele Nederlanders op reis, wat tot drukte op de Europese snelwegen leidt.

Files

Vrijdag 6 juli 2018 gaat in Nederland de regio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en een deel van Gelderland) met vakantie. Een miljoen mensen gaan op pad. Ook in het noorden van Duitsland en in België gaan scholen en bedrijven voor een aantal weken dicht. “Vakantiegangers die van plan zijn in het weekeinde te vertrekken moeten beslist rekening houden met files”, waarschuwt de ANWB dan ook.

Duitse snelwegen

Op een groot aantal Duitse snelwegen loopt het verkeer naar verwachting vast. De ANWB noemt onder meer de A1 en A7 bij Bremen en Hamburg, de A3 tussen Arnhem en Oberhausen en van Frankfurt tot Neurenberg. Bovendien wordt op meer dan 400 plaatsen aan de weg gewerkt in Duitsland.

België

In België verwacht de ANWB dit weekeinde eveneens veel verkeer. Vanwege het mooie zomerweer staan er files op de wegen richting de kust. In Frankrijk valt de verkeersdrukte vooralsnog mee. Wel kan het zaterdag vastlopen op de A7 Lyon-Orange, de A9 Orange-Spaanse grens en de A10 Parijs-Orleans. Volgend weekeind gaat in ons land de regio Midden met vakantie.

Grenscontroles Oostenrijk

Bij de Oostenrijkse grens moeten vakantiegangers bovendien rekening houden met grenscontroles. Van 9 tot en met 13 juli en van 17 tot en met 21 september houdt Oostenrijk controles bij meerdere grensovergangen met Duitsland en Italië. Sinds 1 juli is Oostenrijk voor 6 maanden EU-voorzitter. Het land heeft daarom uit veiligheidsoverwegingen besloten tot extra grenscontroles. Die worden onder meer gehouden bij de ook door Nederlanders vaak gebruikte Brennerpas tussen Oostenrijk en Italië. “Het is niet zo dat we hele colonnes vakantiegangers willen tegenhouden. Het gaat erom dat we zinvolle en effectieve controles willen houden”, zegt een regeringswoordvoerder.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord