Drukke zomer voor de alarmcentrales

In de zomervakantie van 2016 zijn het drukken tijden geweest voor de alarmcentrales. De ANWB Alarmcentrale verwerkte 630.000 telefoontjes uit binnen- en buitenland. Eurocross Assistance werd 51.469 keer gebeld. Het ging voornamelijk om mensen die een technisch of medisch probleem hadden.

Rabiës en lekke banden

Deze zomer kwamen er opvallen veel meldingen binnen over rabiës, beter bekend als hondsdolheid. Mensen kwamen met deze vragen naar aanleiding van een beet door een hond of een aap. Het aantal fietsongevallen met letsel aan het hoofd, sleutelbeen of pols is ook toegenomen. Technische vragen werden er vooral gesteld over een oververhitte motor en lekke banden. Steeds minder auto’s en caravans hebben een reservewiel aan boord.

Bij de ANWB kwamen er opvallend veel meldingen binnen over problemen met oude bussen, campers en motoren. Deze pechgevallen zorgen vaak voor moeilijkheden, omdat onderdelen van deze voertuigen niet makkelijk te krijgen zijn.

Drukste dag

De meeste meldingen kwamen uit Turkije, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Meer dan voorgaande jaren is er gebeld vanuit Aziatische landen, zoals Thailand, Indonesië, Vietnam en Maleisië. De week van 18 juli was voor de ANWB Alarmcentrale de drukste week. Ze verwerkten 74.000 telefoontjes. Op maandag 1 augustus kwamen bij de Eurocross Assistance de meeste telefoontjes binnen. 1357 mensen deden die dag een beroep op de alarmcentrale.

(Bron: ANP)

Geef een reactie