Dé reisbestemmingen voor 2019? The New York Times tipt de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn dit jaar vooral in het nieuws geweest vanwege de ramp met de zeecontainers, maar er is ook nieuws vanuit een andere hoek. Door The New York Times zijn de eilanden benoemd tot één van de 52 plekken op de wereld die in 2019 zeker een bezoek waard zijn.

Mooie excursies

De Waddeneilanden (naast de Nederlandse ook de Duitse en Deense) prijken op plek 30 in de lijst met 52 reisbestemmingen om dit jaar naar toe te gaan. The New York Times, dat de eilanden de Friese eilanden noemt, is gecharmeerd van het duurzame toerisme en de grote biodiversiteit van de Waddenzee. Over het Nederlandse deel schrijven zij nog dat er mooie excursies te ondernemen zijn naar onder andere Schiermonnikoog en Nationaal Park Lauwersmeer.

Goede marketing

Marketingorganisatie Merk Fryslân vindt de vermelding “een geweldige kans om de Friese Waddeneilanden breed internationaal te positioneren als interessante toeristische bestemming”. De organisatie meldt dat de plaats op de lijst te danken is aan een eerdere persreis die door Marketing Groningen en NBTC Holland Marketing is georganiseerd.

New York eindigt onder de Waddeneilanden

De Waddeneilanden delen de lijst samen met bestemmingen als Panama (plek 4), De Azoren (plek 9), Puglia (plek 18) en New York City, dat een plek lager is geëindigd dan de Waddeneilanden: plek 31. Op de eerste plek staat Puerto Rico, dat nog altijd hard werkt aan het herstel na de verwoestende orkaan Maria in 2017.

Lees ook: Maxime op reis: Texel.

(Bron: ANP, AD, The New York Times)

Geef een reactie