Reizen herfstvakantie

De herfstvakantie komt eraan, deze bestemmingen zijn populair

De zomer van 2021 is voorbij, al was dat aan het weer niet echt te merken. De regenachtige maanden die we hebben gehad, maken dat veel mensen het vakantiegevoel (weer) op willen zoeken in de herfst. Of u nou naar een zonnig oord wilt of toch liever in Nederland blijft, de herfst(vakantie) staat al bijna voor de deur en de vakantieaccommodaties zijn al behoorlijk gevuld. We hebben een aantal zaken voor u op een rij gezet om rekening mee te houden als u deze herfst op vakantie wilt.

Zomer 2021

Het weer in de zomermaanden van 2021 is behoorlijk tegengevallen. Daarnaast spelen de risico’s omtrent het coronavirus helaas nog steeds een actieve rol bij het boeken van vakanties. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in de herfst de zon (weer) op te zoeken. De reisbureaus zien een hoog aantal reserveringen binnenkomen, maar houden ook rekening met veel last minute boekingen.

Herfstvakantie 2021

In de week van 18 oktober 2021 hebben regio Noord en regio Midden herfstvakantie. Regio Zuid is een week later aan de beurt. Het voordeel van deze schoolvakantie is dat veel bedrijven hierop inspelen met kortingen of leuke combinaties van activiteiten. Houd er rekening mee dat u soms (ruim op tijd) moet reserveren.

Zonzekerheid

De populairste bestemmingen zijn veelal de landen waar de kans op zon het hoogst is. Het merendeel van de vakantiegangers wil naar Spanje. Vooral in het zuiden, de regio Andalusië, en op de eilanden Mallorca en Ibiza kunt u ervanuit gaan dat de zon veel zal schijnen.

Ook vakanties naar Griekenland worden veelvuldig geboekt. De zonnige eilanden Kreta, Kos en Rhodos zijn met name in trek. De Algarve in Portugal is eveneens een aanrader als u de zon op wilt zoeken.

Houd er wel rekening mee dat als u in de buurt van de zee verblijft, zoals op een eiland, het hard kan waaien. De temperatuur daalt dan sneller een paar graden.

Kleurcodes van landen

Het coronavirus houdt de wereld vooralsnog bezig. Let bij het boeken van uw reis dan ook op de kleurcode van het land waar u naartoe wilt. De meeste populaire vakantielanden hebben op dit moment de kleurcode geel. Naar deze landen kan en mag u reizen, maar er is wel sprake van veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Controleer bij uw verzekering wat er bij welke kleurcode wel en niet wordt vergoed.

Maatregelen

Afhankelijk van het land waar u naartoe gaat, zijn er bepaalde maatregelen opgesteld. Via de website van wijsopreis.nl kunt u controleren welke kleurcode aan een land is toegewezen en wat de precieze regels zijn voor zowel de heen- als terugreis.

Niet alleen het daadwerkelijke reizen brengt meer regelwerk met zich mee, ook in het land van bestemming zelf kunnen veel maatregelen gelden. Heeft u bijvoorbeeld een coronapas nodig om openbare gebouwen binnen te mogen? Controleer van tevoren wat de huidige stand van zaken is, zodat u goed voorbereid op reis gaat.

In de herfst op vakantie in Nederland

Zonzekerheid is in Nederland absoluut geen gegeven, maar dat betekent niet dat u hier geen vakantiegevoel kunt hebben. Ook in Nederland zijn er namelijk veel leuke vakantieaccommodaties beschikbaar. Daarbij is Nederland bij uitstek een prachtig land om te wandelen of fietsen, al helemaal nu de seizoenen veranderen.

(Bron: Archief, Telegraaf, Ede Stad, ANWB)

Geef een reactie