circus maximus

Circus Maximus in Rome heropend

Na 6 jaar dicht te zijn geweest voor archeologische opgravingen is Circus Maximus in Rome vanaf 11 december 2016 weer open voor publiek. Nieuw te zien zijn onder andere een toren van waaruit paardenrennen bekeken werden, een boog (Arch of Titus) en tribunes.

Verwaarloosd

Circus Maximus werd in de zesde eeuw voor Christus gebouwd en was een groot stadion in het centrum van de stad. Het werd vooral gebruikt voor het paardenrennen en de 600 meter lange banen waarop de wedstrijden plaatsvonden zijn duidelijk te onderscheiden. In de 16e eeuw werd het stadion ontdekt, maar vervolgens verwaarloosd. Af en toe werden er nog concerten gehouden, maar in plaats van een hotspot voor toeristen te zijn, werd de plek geliefd bij drugsdealers en zwervers.

circus_maximus_shutterstock

Meer geld

In 2008 zijn archeologen begonnen met opgravingen en 6 jaar geleden besloot de Italiaanse overheid om meer geld te steken in de archeologische vondst. Waarna de overige gedeeltes van het stadion werden opgegraven. Op de renbanen werd tijdens de opgravingen een beker gevonden met daarop een gouden paard getekend. Dat staat nu symbool voor de nieuwe archeologische goudmijn.

Museum

Bij de opgravingen is ook een museum gebouwd, waar onder meer de beker en 1000 opgegraven bronzen munten te bekijken zijn. Het publiek kan vanaf 11 december terecht om alle nieuwe vondsten te bekijken.

(Bron: NOS)

Geef een antwoord