Duur 45:26
Gepubliceerd op 30 juni 2017

Droomhuis Gezocht – Italië, Abruzzo

Bijna iedere vakantie brengen Albert en Tamara in de Italiaanse natuur door en vooral Albert heeft een grote liefde voor de bergen, al van jongs af aan. Ze zijn inmiddels ruim 6 jaar bij elkaar en zijn op zoek naar een authentiek vrijstaand huis met een grote tuin met olijfbomen en uitzicht op zee en de bergen. Sybrand Niessen gaat met Albert en Tamara op zoek naar een droomhuis in Italië in de regio Abruzzo.

Abruzzo

De regio Abruzzo ligt in het midden van Italië, op ruim een uur rijden van Rome. Ondanks de nabijheid van deze wereldberoemde stad, is Abruzzo nog redelijk onontdekt. En dat is gek, want met 4 natuurparken, pittoreske oude dorpjes en een afwisselende kustlijn is er meer dan genoeg te zien.

Scanno

Sybrand bezoekt onder meer het dorpje Scanno, bekend vanwege de traditionele kostuums die al sinds de 18e eeuw worden gedragen en zijn goudsmeden. Op weg van het ene huis naar het andere, zien we langs de kust de unieke Trabocchi: houten vissershutten die op de monumentenlijst staan.

Grand Sasso

Tot slot brengt Sybrand een bezoek aan San Gabriele. In grote getalen trekken pelgrims naar dit bedevaartsoord aan de voet van de Grand Sasso.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer