Bosbranden teisteren Benidorm

In de buurt van de Spaanse badplaats Benidorm zijn meer dan 1.000 mensen geëvacueerd vanwege een grote bosbrand. Het vuur is zondag 4 september 2016 ontstaan in de bossen ten zuiden van de stad Valencia. De brand spreidt zich uit richting Benidorm.

In vlammen opgegaan

Volgens buitenlandse media zijn er in de dorpjes tussen Valencia en Benidorm al zeker 20 huizen in vlammen opgegaan. Onder de evacués zijn ook vakantiegangers. Zij zijn net als de bewoners ondergebracht in scholen, restaurants en hotels buiten het bedreigde gebied. Het vuur brak uit aan het einde van de middag. Helikopters en blusvliegtuigen mogen dan niet meer opstijgen waardoor een deel van de bluswerkzaamheden pas maandag weer opgepakt zijn. Daarnaast maakt de harde wind het bestrijden van het vuur extra moeilijk. Het Spaanse leger is inmiddels ingezet om de brandweer te ondersteunen.

Oorzaak

Over de oorzaak is nog niets bekend. Door de politie wordt hier onderzoek naar gedaan. Wel wordt er gesproken van ‘verdachte omstandigheden’, maar wat deze omstandigheden zijn is nog niet bevestigd. Bij hoge temperaturen wordt het gebied aan de kust bij Benidorm wel vaker geteisterd door bosbranden. Ook bij Moixent (Valencia) en Bolulla en Callosa d’En Sarrià in de provincie Alicante wordt met man en macht gewerkt aan het blussen van om zich heen grijpende vlammen.

(Bron: NU.nl/INSpanje.nl)

Geef een reactie