Duur 02:29
Gepubliceerd op 18 juli 2022

Rogier en Margo ontvluchtten hun B&B voor een bosbrand maar zijn nu alweer klaar voor nieuwe gasten

Grote bosbranden teisteren Frankrijk, Portugal en Spanje. Rogier en Margo Elberse hebben een Bed & Breakfast in de buurt van het Spaanse Malage en moesten rennen voor hun leven. “Even dacht ik dat ik alles kwijt was.”

Zwartgeblakerde berg

Als we beeldbellen met Rogier en Margo, springt de zwartgeblakerde berg op de achtergrond direct in het oog. “Daar was een pluim rook te zien, daar is het begonnen”, zegt Rogier. “Het sloeg heel snel over naar onze kant van de berg. In no time was het aan de poort van onze B&B. We moesten heel snel reageren. Margo heeft de paarden gepakt, ik heb snel nog wat waardevolle spullen kunnen pakken en de poes in de auto gezet en we zijn gevlucht.

Blinde paniek

“In het begin was er blinde paniek, heel eng dat vuur dat dichterbij kwam”, vertelt Margot. “Die middag dachten we echt dat we alles kwijt waren, dat het huis weg was. Dat de B&B weg was en we alleen nog elkaar en de dieren hadden.” Het bleek gelukkig mee te vallen en los van wat rookschade kwam de B&B van de Nederlanders er na de bosbrand goed vanaf. “Er zijn ongeveer 3000 mensen geëvacueerd. Wij zijn sinds gisteren na 2 dagen weer terug. En nu gaan we de boel schoonmaken en morgen komen er weer gasten”, laat Rogier optimistisch weten.

Bosbranden Zuid-Europa
Lees ook: MAX vakantieman: bosbranden teisteren het zuiden van Europa

Tips voor vakantiegangers richting bosbrandgebied

Bent u van plan naar een van de door bosbrand geteisterde gebieden af te reizen, dan is het aan te raden u te informeren via Wijs op Reis, of neem contact op met uw eigen camping of het verblijf waar u van plan bent naartoe te gaan. En mocht u al ter plaatse zijn, volg dan vooral goed de lokale media.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer