Alle Belgische verkeersboetes komen voortaan aan

Vanaf vandaag vallen niet alleen boetes voor te hard rijden in België bij verkeersovertredende Nederlanders op de mat, ook alle andere begane verkeersboetes komen nu hier terecht.

Gegevensuitwisseling

Vanaf 1 juni treedt de automatische gegevensuitwisseling tussen Nederland en België in werking. De zuiderburen kunnen voortaan de Nederlandse databank raadplegen om de identiteit en adresgegevens van overtreders te achterhalen. België ratificeerde onlangs het verdrag dat dit mogelijk maakt.

Betalen

Snelheidsboetes vielen al op de mat en dat geldt nu dus ook voor parkeerboetes en bekeuringen voor overtreding van voertuigkeuring- en voorrangsregels. Een Europese richtlijn regelde al dat boetes voor te snel of door rood licht rijden in een ander EU-land moeten worden betaald. Dat geldt ook voor het niet-dragen van de gordel, rijden onder invloed en bellen achter het stuur. Nu moeten dus ook alle andere verkeersboetes die in België aan Nederlanders worden uitgeschreven daadwerkelijk worden betaald.

1 op de 3 verkeerstovertredingen door Nederlanders

Volgens de Belgische autoriteiten zijn Nederlanders verantwoordelijk voor bijna 1 op de 3 verkeersovertredingen die buitenlanders in België begaan.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord