Afsluitdijk

Afsluitdijk aantal nachten afgesloten

Bent u de komende weken van plan om ’s nachts over de Afsluitdijk te rijden? Houdt dan rekening met een omleiding. De dijk gaat een aantal nachten dicht om de bruggen te testen. Er worden omleidingsroutes ingesteld voor beide richtingen voor zowel het wegverkeer als het scheepvaartsverkeer.

Bruggen functioneren niet optimaal

Rijkswaterstaat heeft in de afgelopen weken werkzaamheden uitgevoerd aan de draaibruggen van de Afsluitdijk (A7). Om ze veilig en goed te kunnen blijven bedienen zijn er extra camera’s geplaatst. Dit is nodig omdat de informatieoverdracht tussen de verschillende bedieningssystemen niet meer optimaal functioneert. Rijkswaterstaat gaat bepaalde zaken testen en hoopt zicht te krijgen op een structurele oplossing en vooral ook hoeveel tijd die in beslag gaan nemen.

Testen van de bruggen

De voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd zonder verkeershinder. Het testen van de bruggen kan niet anders dan in de avonden en de nachten plaatsvinden om zoveel mogelijk hinder voor het verkeer te beperken. De werkzaamheden vinden plaats in de nachten van 18 tot en met 20 februari  en 25 en 26 februari 2019. Het weg- en scheepvaartverkeer is tijdens de werkzaamheden gestremd tussen 22.00 en 05.00 uur en er gelden omleidingsroutes voor het wegverkeer in beide richtingen.

(Bron: ANP/Rijkswaterstaat)

Geef een reactie