Weerbericht

Weerbericht: steeds weer een opleving

Weerbericht voor 13 tot en met 19 oktober 2018

Dit jaar is er tot nu toe eentje die we ons waarschijnlijk nog lang zullen heugen door het vele warme en zomerse weer. En er lijkt maar geen einde aan te komen. Af en toe neigen we even naar de herfst, met iets minder hoge temperaturen en soms wat regen, maar over het algemeen volgt ook al weer snel een aantal warmere dagen met zonneschijn. Vol verbazing kijk ik ook nu weer naar de weerkaarten en daar zitten wederom een paar van die fraaie oplevingen tussen, met te hoge temperaturen voor de tijd van het jaar en flink wat zon. Een oudewijvenzomer of in het Engels Indian Summer, want volgens de huidige weerkaarten lijkt het wederom niet om één dag te gaan.

Ruim boven normaal

De temperatuur hoort in deze tijd van het jaar volgens de klimaatboeken in De Bilt overdag op 14 à 15 graden uit te komen. Het is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt, maar met een beetje geluk zien we zelfs nog twintigers. Ruim boven normaal voor oktober dus.

Nauwelijks neerslag

Ook blijft het te droog, want hoewel er tussentijds ook af en toe een storing over het land heen trekt, valt er nauwelijks neerslag. In elk geval lang niet genoeg om de nog steeds bestaande droogte te doen opheffen. We zomeren dus nog eventjes door. Van echt herfstweer met veel wind en regen is voorlopig namelijk geen sprake.

Bron: MAX Magazine nr. 41 2018

Geef een reactie