Weerbericht

Weerbericht: herstellen of vervallen

Weerbericht voor 6 tot en met 12 oktober 2018

Het herfstseizoen is één van mijn favoriete seizoenen. Uren kan ik wandelen door de natuur en genieten van het kleurenpalet dat hoort bij dit seizoen. Opvallend is dat sommige gewassen echt wel
schade hebben opgelopen door de afgelopen droogte, maar dat bijvoorbeeld het gras alweer volledig hersteld is. Nu komen we geleidelijk in een wat nattere periode van het jaar en dat zal de rest  van de natuur ook goed doen. Het is echter nog vrij onzeker of het ook echt zo nat gaat worden als hoort in deze tijd van het jaar.

Gevecht

Wat we namelijk op de weerkaarten zien voor de komende tijd, is het aanhoudende ‘gevecht‘ tussen de hogedrukgebieden die vanaf de Atlantische Oceaan onze omgeving steeds proberen te bereiken en aan de andere kant de actieve lagedrukgebieden die vanuit het noordwesten onze kant op komen. Het gevecht tussen beiden vindt steeds plaats boven ons en onze buurlanden, waardoor we af en toe aan de wat warmere en drogere kant zitten, en soms juist weer aan de frisse, onstuimige en nattere kant.

2 opties

Wint de hogere luchtdruk, dan kunnen we vaak rekenen op rustig weer, met geregeld zon en iets hogere middagtemperaturen, maar ook koudere nachten met mistvorming en steeds vaker ook vorst aan de grond. Zijn de lagedrukgebieden aan zet, is het wisselvalliger en vaak frisser. Ook kan het dan stevig doorwaaien.

Bron: MAX Magazine nr. 40 2018

Geef een reactie