Uw eigen stroomcentrale

Particulieren moeten in de toekomst als energieproducenten mee gaan doen op de nieuwe Europese elektriciteitsmarkt. Althans, wel als het aan de Europese Commissie ligt. Consumenten moeten zelf elektriciteit opwekken, opslaan en gebruiken zodat zij actief deel kunnen nemen aan de Europese stroommarkt. Hierdoor kan elektriciteit vrij door Europa gaan stromen.

Zonnepanelen

Een van de mogelijkheden om zelf energie op te wekken is met zonnepanelen. Een zonnepaneel zet de energie die de zon opwekt, om in stroom. Steeds meer mensen hebben zonnepanelen op het dak van hun huis. Maar een groot deel van die stroom vloeit nu weer terug naar het net (de energieleveranciers). De Europese Commissie komt in 2016 met wetgeving die het opwekken van energie, bijvoorbeeld door nieuwe technologieën, makkelijker moet maken. Hierdoor kan één huis zelfs voldoende energie opwekken voor een hele straat.

Op de website van Milieu Centraal staat beschreven hoe zonnepanelen werken. Stichting Natuur & Milieu zet zich ook in voor een duurzame wereld. Met de campagne Zon Zoekt Dak willen zij consumenten aanzetten zonnepanelen op daken te leggen.

Hoe levert u een bijdrage aan het opwekken van duurzame energie?

Geef een reactie

Reactie

    coco says:

    Wij doen mee, vandaag zijn de zonnepanelen geplaatst.
    Hoewel het een bewolkte dag is kun je toch al zien dat het wat oplevert.
    De zon schijnt uiteindelijk niet voor niks en de wetenschap vind niet voor niets allerlei zaken uit, daar moeten we gebruik van maken.
    Ook onze kleinkinderen willen toch zeker nog een lamp aan kunnen doen.