Topdrukte bij Reddingsbrigade

De Reddingsbrigades in Nederland hebben drukke dagen achter de rug. Met het tropische weer liggen de stranden vol en nemen veel mensen een verfrissende duik in zee. De strandwachten kwamen sinds maandag 22 augustus 2016 minstens 700 keer in actie.

Voorlopige cijfers

Het gaat om voorlopige cijfers, grote posten zoals bijvoorbeeld die in Den Haag moeten nog informatie aanleveren, aldus een woordvoerster. De cijfers zullen alleen nog maar oplopen. De afgelopen week moest er 2 keer iemand uit het water worden gered, onder meer in Zandvoort. Verder zijn door de hitte veel mensen onwel geworden aan het einde van de dag, aldus de Reddingsbrigade. Tientallen kinderen werden met hun ouders herenigd; verder waren de redders vooral druk met het plakken van pleisters en het verzachten van wespensteken.

Record

Mogelijk wordt een record gevestigd, stelde de zegsvrouw van de Reddingsbrigade. In een ‘normale’ warme week komen de strandwachten ongeveer duizend keer in actie, in een rustige regenachtige vakantieweek is dat driehonderd keer. Maandagochtend 29 augustus 2016 zijn de cijfers compleet.

Opvallend

Bij de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, onder meer verantwoordelijk voor de veiligheid op het IJsselmeer en de Noordzee, was het juist opmerkelijk rustig. Er kwamen niet meer meldingen dan normaal binnen bij het Kustwachtcentrum. Wel kampten enkele plezierjachten met motorstoringen.

(Bron: ANP)

Geef een reactie