schillenboer

Nijmegen herintroduceert schillenboer

De gemeente Nijmegen gaat in 2018 beginnen met een opmerkelijke proef: zij laten een schillenboer rijden langs hoogbouw in de stad. Dit om de afvalscheiding aldaar te bevorderen.

Goed voor het milieu

Mensen die woonachtig zijn in een flat hebben vaak geen groene en grijze bak. Zodoende zijn zij soms genoodzaakt om al hun afval in 1 vuilniszak te gooien. Omdat het beter voor het milieu is om gft- en restafval gescheiden te bewaren, gaat er nu een auto van de Nijmeegse reinigingsdienst DAR langs de hoogbouw rijden om het gft-afval op te halen.

Naar Rotterdams voorbeeld

Deze maatregel heeft de gemeente genomen nadat in Rotterdam een dergelijk initiatief erg succesvol is. Daar rijdt elke dinsdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdag een schillenboer per fiets door het stadsdeel Oude Westen. Tijdens zijn tocht kan iedere inwoner zijn of haar afval in de groene bak deponeren die de schillenboer bij zich heeft. Hoe dat eruit ziet, kunt u zien op de foto bovenaan dit artikel.

Niet (helemaal) zoals vroeger

Na het ophalen van het afval gaat de inhoud van de bak overigens niet richting een boerderij. Dit gebeurt vroeger wel, want de schillen en aanverwante dienen als veevoer.

(Bron: De Gelderlander, Gemeente Nijmegen, gemeente Rotterdam)

Geef een reactie

Reactie

    Truus says:

    Ik vind dit leuk, wat heerlijk nostalgisch en wat een goed doel. Hoera